„Jakość Tradycja” to pierwszy krajowy system jakości żywności opracowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego i Związek Województw Rzeczypospolitej Polskiej, w którym do produkcji używa się wyłącznie surowców, których pochodzenie jest identyfikowalne i które nie zawierają komponentów GMO.
W systemie tym uczestniczą jedynie produkty charakteryzujące się tradycyjną receptura lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, oraz szczególną jakością.
Za tradycyjny uważa się produkt, który posiada co najmniej 50-letnią historię wytwarzania.
© Spółdzielnia Mleczarska „Michowianka” 2017
Created by Vena Art
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Instytucja Zarządzająca PROW 2014–2020 — Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.