Historia

Produkcja twarogu w zakładzie sięga blisko 60 lat, przez lata proces technologiczny był ulepszany, natomiast receptura zaczerpnięta z ludowych podań i tradycji nadal pozostaje niezmieniona. Dzięki temu Twarożek Tłusty i Półtłusty z Michowa ma niepowtarzalny, wiejski smak. Jest delikatny i aksamitny.





Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014–2020 — Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Do góry
Spółdzielnia Mleczarska Michowianka